Collacare
Collacare
Hidrolizovani kolagen sa dodatkom hijaluronske kiseline i vitamina C
Hidrolizovani
kolagen sa dodatkom hijaluronske kiseline i vitamina C
za siguran pokret bez bola
Collacare

Collacare flexy deluju na poboljšanje pokretljivosti, normalnu funkciju zglobova tetiva i ligamenata i čvrstu i elastičnu kožu.

Ovaj kolagen sa ukusom pomorandže i đumbira sadrži 5 g kolagena u jednoj kesici, koja se rastvara u čaši vode na sobnoj temperaturi i redovnom upotrebom doprinosi smanjenju bola u zglobovima, a koristi se i za prevenciju sportskih povreda, pri oporavku od sportskih povreda, kao i u tretmanu osteoartritisa.

Zahvaljujući kolagenu ukoliko ste u potrazi za suplementom koji će vam poboljšati pokretljivost, smanjiti bol u zglobovima, pomoći ako vas muče sportske povrede, ubzati oporavak tetiva, ligamenata i mišića.

Potražite Collacare flexy u najbližoj apoteci ili online prodavnicama apoteka.

Gde kupiti

Kako Collacare flexy
deluje na vaše telo?

Kako Collacare flexy deluje na vaše telo?

Hidrolizovani kolagen Peptantm
Štiti i jača zglobove, kosti, tetive i mišiće
Hijaluronska kiselina
Smanjuje upalne procese i oštećenje zglobova
Vitamin C
Doprinosi formiranju kolagena
Collacare

Collacare flexy kolagen
za zdrave zglobove i kosti

Collacare flexy kolagen za zdrave zglobove i kosti

Collacare Flexy Deluje povoljno i na zglobove, smanjuje bol , poboljšava pokretljivost i pomaže u održanju vitalnog koštano-mišićnog sistema.
Redovna primena Collacare flexy kolagena je važna kod profesionalnih sportista I rekreativaca, jer jačanjem tetiva i ligamenata smanjuje rizik od nastanka povreda ili ubrzava oporavak i povratak na teren ukoliko do povreda dođe

Bioaktivni peptidi su forma kolagena specijalno razvijena kako bi se osigurao pozitivan efekat i dejstvo kolagena u organizmu. Zbog male molekulske mase, peptidi prolaze direktno u krvotok i deluju na ciljne ćelije kao aktivatori sinteze kolagena.

Kolagen u formi peptida dokazano poboljšava funkciju zglobova i smanjuje inflamaciju, povećava gustinu i jačinu kostiju i smanjuje rizik od povreda tetiva i ligamenata.

Hijaluronska kiselina (natrijum hijaluronat) kao fiziološki sastojak organizma ima značajnu ulogu u pokretljivosti zglobova, pa se preporučuje kod povreda, degenerativnih promena zglobova i kod osteoartritisa.

Kako se prirodno nalazi u hrskavici, vezivnim tkivima i tečnosti oko zglobova, prilikom upalnih procesa i hroničnih stanja dolazi do razgradnje hijaluronske kiseline i oštećenja hrskavice, što utiče na pokretljivost zgloba.

Vitamin C je neophodan za sintezu kolagena i kao takav doprinosi normalnoj funkciji hrskavice, zglobova, kostiju, krvnih sudova, kože, zuba i desni.

Collacare flexy možete pronaći u svim bolje snabdevenim apotekama i online prodavnicama apoteka. Kliknite ispod da pogledate dostupnost u apotekama.
Collarecare
Collacare

Kolagen
za zglobove kod sportista

Oralno unošenje bioaktivnih peptida kolagena dovodi do statistički značajnog smanjenja bola u zglobovima u toku aktivnosti kod mladih aktivnih osoba koje osećaju nelagodnost u zglobu kolena.

Rezultati su dobijeni istraživanjem u kojem je učestvovalo 180 aktivnih osoba starosti između 18 i 30 godina tokom 12 nedelja, sa per os konzumiranjem 5 g peptida kolagena dnevno.

Zdzieblik D, Brame J, Oesser S, Gollhofer A, König D. The Influence of Specific Bioactive Collagen Peptides on Knee Joint Discomfort in Young Physically Active Adults: A Randomized Controlled Trial. Nutrients. 2021 Feb 5;13(2):523. doi: 10.3390/nu13020523 (adaptacija) Licensed under: https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Pomoć u terapiji osteoartritisa

Collacare

Šta se nalazi u jednoj dozi
Collacare flexy suplementa?

Šta se nalazi u jednoj
dozi Collacare flexy
suplementa?

Sastav 1 kesica (5,6g) % NRV* 2 kesice (11,2g) % NRV*
Kolagen 5 000 mg / 10 000 mg /
Vitamin C 40 mg 50 80 mg 100
Natrijum hijaluronat 27,5 mg / 55 mg /

Kako se uzima Collacare flexy?

Collacare
Prašak za rastvaranje Collacare flexy potrebno je rastvoriti u čaši vode sobne temperature.
Collacare
Rastvoren prašak možete dodati u druge napitke poput voćnih šejkova, jogurta i limunade. Nije preporučeno rastvaranje u toplim tečnostima kao što je čaj. Collacare flexy je osvežavajućeg ukusa pomorandže i đumbira.
Collacare
Preporučena dnevna doza je jedna do dve kesice dnevno. U svakoj kesici se nalazi 5 g hidrolizovanog kolagena Peptantm, 40 mg vitamina C i 27.5 mg hijaluronske kiseline. Preporučena doza se ne sme prekoračiti.
Collacare
Jedno pakovanje sadrži 30 kesica što je dovoljno za mesec dana svakodnevne konzumacije jedne kesice ili 15 dana konzumacije dve kesice dnevno.
Collacare
Collacare flexy možete uzimati u bilo koje doba dana. Imajte u vidu da su regenerativni procesi najaktivniji tokom noći, a ukoliko ovaj suplement koristite kao prevenciju sportskih povreda i za brži oporavak mišića, tetiva i ligamenata, preporuka je da uzmete Collacare flexy do dva sata pre treninga.
Collacare
Za više informacija o načinima primene, kontaktirajte nas! Rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja i pružiti stručnu podršku i pomoć.